Isolering af ydermur giver store besparelser

0

Hvis hverken hulmursisolering eller indvendig isolering er muligt (eller sidstnævnte ikke er en tiltrækkende løsning) har man stadig et skud i bøssen: Isolering af ydermur. Med isolering af ydermuren opbygger man uden på muren et lag isolerende materiale og en facade herudover.

Ens mur vil ændre udseende med en ydermursisolering – men det behøver ikke at være til det værre.

Har man mulighed for at isolere husets hulmur vil dette typisk være den første løsning. Men er der ikke en hulmur at isolere, og ønsker man ikke at isolere huset indefra, er isolering af ydermuren muligheden, der er tilbage. Det bør nævnes, at det primære problem ved løsningen er, hvad ydermursisolering gør ved husets facade – isolering af ydermuren er nemlig 30 % mere effektivt end indvendig isolering.

Når du udfylder formularen vil du få tilbud fra 3 håndværkere, der kan hjælpe dig med isolering af din ydermur. Alle tre vil også komme med en pris for ydelsen. Du kan altså sammenligne prisen og så vælge den håndværker, der kan tilbyde dig ydermursisoleringen til den laveste pris. Det sparer du rigtigt mange penge på.

Skal jeg overveje ydermursisolering?

Selv hvis du har hulmursisolering kan der være en idé i at isolere dine ydermure – det er noget, du vil spare penge på over langt sigt. Men har du allerede isolering i dine hulmure er der andre og mere lavt hængende frugter, du med fordel kan gå efter i stedet såsom fx loftisolering eller grøn energi.

Har du ikke hulmure, eller kan du ikke isolere dem, bør du i stedet overveje ydermursisolering. Som nævnt er det også muligt at isolere dine mure indvendigt, og det vælger mange også af hensyn til deres facades udseende, men indvendig isolering er ikke altid en ønskelig løsning heller – og processen er bestemt ikke nemmere end at gøre det udenfor!

Med indvendig isolering mindsker du boligarealet, du skal flytte rundt på dine ting, geninstallere stikkontakter og meget andet – det er en meget voluminøs affære. Det er isolering af dine ydermure ikke, og netop denne del tiltaler rigtigt mange danskere.

Hvis du har en utæt eller grim facade er det oplagt at isolere dine ydermure, da der her skal skabes en ny facade alligevel. Du kan så at sige ”slå to fluer med et smæk” på denne måde. Facaden der bygges op omkring ydermursisoleringen kan ligne den oprindelige eller tage en anden form – det er noget, du kan aftale med den håndværker, der skal tage sig af den praktiske del af opgaven.

3 tilbud på isolering af ydermur

Lavenergi.dk giver dig mulighed for at spare mange penge på din ydermursisolering. Det sker ved hjælp af den formular, vi linker til herunder. Formularen er opsat med vores samarbejdspartner 3byggetilbud.

Du sparer ca 10.000 kr. pr. år
Har du et typisk hus med 100m2 facade opført i 240 mm porebeton og opvarmet med fjernvarme, vil du med 200mm isolering og et lag puds spare ca. 10.000 kr. om året

Gevinst: 10-13 år
Så er udgifterne tjent hjem og alt sparet kan gå til dig og familien. Det bedste er at du ikke skal lave noget selv

Værdiforøgelse: 6%
Dit hus stiger ca. 6% i vædi ved isolering af ydermur.

Få 3 Gratis tilbud på isolering af ydermur

Ulemper ved isolering af ydermuren

Medaljen har, som bekendt, desværre altid en bagside.

Du ændrer husets udseende med en ydermursisolering. Det kan som nævnt gå til begge sider.

Har dit hjem et lille tagudhæng er det ikke en oplagt løsning – det vil ligne, at taget nærmest er ”groet ind ad”, når isoleringen af ydermuren er færdig.

Fordi at ydervæggen bliver tykkere vil der kommer mindre dagslys ind i hjemmet. Er der i forvejen sparsom belysning, er det værd at overveje løsning en gang til.

Ydermursisolering er en dyrere affære end en indvendig isolering – og langt dyrere end hulmursisolering. Hvad du helt konkret skal af med vil variere meget efter det konkrete tilfælde, men du undgår ikke at komme op i et tocifret tusindebeløb.

Vær opmærksom på, at der er mange penge at spare ved at benytte den formular, Lavenergi.dk linker til længere oppe i dette indlæg. Formularen giver dig mulighed for at spare mange penge på din isolering, da du får tilbud fra 3 konkurrerende håndværkere om din opgave.

Du kan gå ud fra en pris på cirka 1.500 kroner per kvadratmeter ydervæg, der skal isoleres udvendigt. Dette er inklusive moms, alle materialer og løn til den håndværker, der skal udføre opgaven.

Husk i den anledning, at netop lønnen til håndværkeren er mulig at fradrage i skatten som følge af håndværkerfradraget. Dette gælder indtil videre for 2013 og 2014, hvor op til to voksne i en husstand hver kan fradrage 15.000 kroner hvert år. Dette gør det væsentligt billigere at få udført ydermursisolering alligevel.

Din håndværker vil kunne fortælle dig mere om håndværkerfradraget. Det er et fradrag som alle andre, du indtaster på din selvangivelse, når du indgiver denne.

Andet om ydermursisolering

Du skal indhente tilladelse hos kommunen til at isolere ydermuren, da der er tale om et reelt byggeprojekt. En sådan tilladelsesindhentning kan håndværkeren typisk stå for at klare.

Husk at tegne en entrepriseforsikring mens byggeriet står på.

Det tager typisk et par dage til en uge at isolere ydermuren på et mindre hus, såfremt facaden ikke er speciel og derfor volder problemer.

Den billigste håndværker er ikke nødvendigvis den bedste. Du kan, som supplement til at bruge formularen øverst i dette indlæg, spørge venner og familie, om de kender en troværdig håndværker, der kan hjælpe dig med ydermursisoleringen.

Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply


Warning: Undefined array key 0 in /home/eusptgky/domains/lavenergi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 3738