
I en verden hvor der er et højt fokus på klima og miljø, der er det ikke længere uden betydning hvor god isoleringen er i vores hjem og hvor meget energi vi bruger på at holde vores indearealer varme i de koldere måneder. Mange ældre huse har utilstrækkelig isolering, og det kan ofte mærkes på varmeregningen såvel som indeklimaet.
Men hvordan opdager man om hulmursisoleringen kræver et løft? Og hvad kan en efterisolering have af betydning for energimærket på ens bolig?
Har du brug for en hulmursisolering?
Generelt kan det siges at det primære er huse af ældre dato der vil opleve problemer med isoleringen i væggene såvel som i loftet. Tidligere var der ikke se samme regler for isolering, som der er i dag, og desuden var behovet for komfort i hjemmet generelt mindre.
Bor man i en gammel ejendom, så kan det være en god idé at få tjekket isoleringen, da en opdatering både kan have en positiv indvirkning på pengepungen såvel som indeklimaet.
Oplever du generelt som boligejer at dine varmeregninger er skyhøje, at du har problemer med fugt op skimmelsvamp eller at det trækker fra væggene, så kan du næsten med sikkerhed vide at det er en ny hulmursisolering der skal til for at komme generne til livs.
Ved at få en professionel konsulent til at gennemgå forholdende sammen med dig, kan du se om energimærket bliver forbedret med en hulmursisolering. Dette er ikke blot gavnligt for dig selv og dem du bor med, men kan også på sigt højne værdien på ejendommen i forbindelse med et eventuelt salg.
En efterisolering bidrager til den grønne omstilling
En hulmursisoleringen er ganske enkelt god for din økonomi, da du uden tvivl kommer til at have en billigere varmeregning. Men årsagen til at din varmeregning vil være billigere er fordi isoleringen er bedre til at holde på varmen.
Når varmen nemmere kan holdes indenfor og den ikke blot siver ud igennem utætheder, så skal der også bruges mindre energi på at opvarme boligen.
Et bedre energimærke betyder nemlig at huset generelt bruger mindre energi i form af eksempelvis elektricitet eller fossile brændestoffer til at holde sig varmt og i gang. Et bedre status på energimærket er således ikke blot et boost til bankkontoen, det er også en måde hvorpå vi kan værne om vores omgivelser.
Den miljøbevidste borger bruger ikke uhensigtsmæssigt meget energi på at holde stuen varm. At ’fyrre for gråspurvene’ er noget man for enhver pris bør undgå, også selvom at det kan synes at være en udgift at omlægge ens nuværende kilde til varme i hjemmet.
En efterisoleringen er derfor ikke blot af økonomisk interesse, men også i høj grad et tiltag der hører den grønne omstilling til. Et velisoleret hus må derfor siges at være et bæredygtigt hus, da det sigter imod at at have den mindst mulige belastning på klimaet og vores planet. I korte træk kan en hulmursisolering ved med til at sænke ens samlede CO2-udledningen og derved have en positiv indvirkning på den natur vi omgiver os med.